SEOLOG-29-EKIM-LOGO

Bing SEO

Bing SEO ve Bing Web Yöneticisi Araçları

Bildiğiniz gibi arama motoru sektöründe pazar payı Google’da olsa bile bir çok arama motoru bulunmaktadır. Bunlardan biride Microsoft firmasının arama motoru olan Bing‘tir. Elinde Windows gibi bir güç olmasına rağmen yıllardır Google’ın çok gerisinde kalmıştır. Diğer büyük arama motorları gibi Bing’in de Google’ın gerisinde kalmasının temel nedeni ise tamamen elindeki verilerin boyutu ile alakalıdır. Google’ın elinde bulundurduğu verinin büyüklüğü ve çeşitliliği sayesinde sizin hakkınızda farklı algoritmalar ile arama sonuçlarında sizi memnun edebilirken diğer arama motorları maalesef sizi tam olarak anlayamıyor.

Yani diğer büyük arama motorlarının mühendisleri işi bilmiyor değil, sadece ellerinde yeterli veri olmadığı için kullanıcılarını tam anlamıyla memnun edemiyorlar. Neyse bu kısa açıklamadan sonra hep birlikte site sahipleri için Bing arama motorunun istediği Bing SEO Kurallarını detaylı bir şekilde inceleyelim.

Bing Nedir?

Bing Nedir? Microsoft firmasının arama motorunun adıdır. Bing, Microsoft firmasının sahibi olduğu, arama motoru pazarında bende varım demeye çalışmak için işlettiği bir internet arama motorudur. Geçmişi Microsoft’un önceki arama motorları olan MSN Search, Windows Live Search ve Live Search’e kadar gider. Bing, diğer büyük arama motorları gibi web sitesi, video, görsel ve harita arama ürünleri dahil olmak üzere çeşitli arama hizmetleri sunmaktadır.

Haziran 2009’da hayata geçen Bing, öncesinde Microsoft Live Search, daha öncesinde MSN Search ve Windows Live Search olarak hizmet vermekteydi. Bing, ayrıca Temmuz 2009 yılında Yahoo ile yaptığı anlaşma ile Yahoo arama sonuçlarını vermektedir.

Bing SEO uzmanları için önemli bir arama motorlarından biridir. Çünkü Yahoo’nunda arama sonuçlarını verdiği için Bing’te sağlanan başarı Yahoo’da da üst sıralarda çıkacağınız anlamına gelir.  Bing yine Google gibi web yöneticileri için güzel bir araca sahiptir. Bu araç kullanılarak web siteniz hakkında bir çok analiz sonucuna ulaşmak mümkün. Bing SEO konusunda isterseniz sitenizin tek tek sayfalarını tarayabileceğiniz SEO Raporları ve SEO Analiz Aracı ile bir adım öndedir diyebilirim.

Bing, SEO uzmanlarına web sitelerinin arama sonuçlarında daha iyi sıralama sonuçları almalarını sağlayabilmek için bazı kurallar getirmiştir. Genel olarak Beyaz Şapka SEO dediğimiz tekniklerin tamamı Bing içinde geçerlidir.

Bing’te üst sıralara çıkmak için uygulanması gereken Bing SEO kuralları.

Bing’e Kayıt ve Yükselmek

İçerik

İçerik içerik içerik… Bing SEO kuralları içerik ile başlıyor ve bu konuda verdiği detayda net, derin ve anlaşılması kolay içeriklerin Bing dizinine eklenmesi ve arama sonuçlarında gösterilme olasılığı daha yüksektir diye devam ediyor. İçeriği iyi olmayan reklamlarla veya paravan olduğu belli olan sitelerin üst sıralarda çıkma olasılığı azdır. Tüm arama motorları gibi Bing içinde en önemli unsur içerik sayısı ve güncelliktir.

Arama motoru dostu bir web siteniz olsun istiyorsanız mutlaka sık sık yeni içerikler ekleyin ve arada eski içeriklerinizi güncelleyin. Bing’te kelime sayısı konusunda sert kurallar yoktur. İçeriğin anlaşılması, kullanıcının aradığı cevabı bulması onun için daha önemlidir. İçeriklerinizin benzersiz olmasını sağlayın ve kopya içerikten mutlaka kaçının.

Backlink’ler

Bing SEO içinde backlinkler çok önemli bir konu. Bing’e göre backlink bir sitenin popülerliğinin ve başka sitelerden alınan backlink sayısı o sitenin güvenirliğinin işaretidir. Bu konuda dikkat ettiği ise bu bağlantıların organik olmasıdır. Spam, link satın alma, kalitesiz backlinkler veya backlink sayısını arttırmak için yapılan farklı taktikler Bing’ten ceza almaya hatta atılmaya kadar giden sonuçlar doğurabilir.

Sosyal Medya

Sosyal medya siteleri sitenizin içeriğine bağlı olarak SEO açısından faydalı bir unsurdur. Bing içinde sosyal medya siteleri önemlidir. Sosyal medya sitelerini kullanıp düzenli paylaşımlar ile sitenizin Bing’te üst sıralara çıkmasına yardımcı olabilirsiniz.

Bing’e Kayıt

Sitenizi Bing dizinine eklemenin bir kaç yolu vardır. Bing dizinine girmeniz ayrıca Yahoo sonuçlarında da görüneceğiniz anlamına gelir. Bing’ kayıt aşağıdaki şekillerde olmaktadır.

  • Sitenize verilen backlinkler
  • Bing web yöneticisi araçlarından Url’yi gönder ve Site Haritası yükleme
  • Bing web yöneticisinde bulunan Tarama Kontrolü ile Bingbot’un yönlendirerek
Bing'e Kayıt
Bing’e Site Ekleme Yolları

Dizine eklenmek Bing’den trafik alabilmek için ilk adımdır.

Bing Teknik Yönergeler

Site Hızı

Sayfa hızı Bing gibi günümüz tüm arama motorları için kullanıcı deneyimi açısından oldukça önemli bir unsurdur. Bunun sebebi kullanıcıların yavaş siteleri sevmemesidir. Kullanıcıların neredeyse tümü yavaş siteleri terk edip aradıklarını bulmak için daha hızlı sitelere yönelmektedirler. Bu sebeple Google gibi Bing içinde site hızı önemlidir. Site hızlandırma

Robots.txt

Robots.txt arama motoru botlarına yol göstermektedir. Bu sayede hem arama motorları hemde sitenizi barındırdığınız sunucu için kaynak ve zaman tasarrufu sağlanır. Bu dosya, Bingbot’un web siteniz ve içeriğiyle nasıl etkileşime gireceğini anlaması için bir temas noktasıdır. Bingbot’a nereye gideceğinizi, nereye gidemeyeceğinizi söyleyebilir. Robots.txt iyi olduğu kadar yanlış kullanımlarda siteniz ve botlar için sorun çıkarabilir. Bu sebeple dikkatli olmakta fayda var.

Bing Web Yöneticisi Araçları’nda “Tarama Kontrolü” özelliği ile yüksek tarama hızı saatleri tanımlayabilirsiniz. Bingbot Olarak Al işlevini kullanarak Bingbot’un sunucu düzeyinde yanlışlıkla engellenmediğini doğrulayabilirsiniz. Web yöneticileri, Bingbot’un hangi URL’lerin dizine alınacağını ve bir siteden hangi URL’lerin göz ardı edileceğini anlamalarına yardımcı olmak için Bing Web Yöneticisi Araçları’nda Sitemi Yapılandır altındaki URL Parametrelerini Yoksay aracını kullanabilirsiniz.

Site Haritası (Site Map)

HTML ve XML site haritaları hem kullanıcıların hem de tarayıcıların ihtiyaç duyduklarını bulmasını sağlamanın bir yoludur. Bu iki site haritası farklıdır ve birbirlerinin yerini almazlar. Yine tüm arama motorlarına web sitelerini indexletmek için yararlı bir dosya olan sitemap Bing tarafından da istenmektedir. Web sitenizdeki tüm URL’lerin bir listesini içeren bu dosya sayesinde arama motoru botlarına indexlenmesini istediğiniz tüm sayfalarınızı gösterebilirsiniz.

Site Teknolojisi

Web sitenizde kullanılan teknoloji, Bingbot’un içeriğinizi bulmasını engelleyebilir. Zengin medya (Flash, JavaScript, vb.) Bing’in gezinme işleminde gezinememesine veya bir web sayfasına gömülü içeriği görememesine neden olabilir.

Yönlendirmeler

Web sitenizdeki içeriği bir konumdan diğerine taşırsanız, yönlendirme kullanmak mantıklı olur. Bing içeriği kalıcı olarak taşıdığınız da 301 kalıcı yönlendirmeyi kullanmanızı tercih eder. Taşıma geçici ise 302 geçici yönlendirme düzgün çalışacaktır.

Canonical Etiketi

Rel = canonical  etiketi aynı içeriğe sahip 2 veya daha fazla URL olması durumunda arama motoru botlarının hangisini dikkate alması gerektiğini belirtir. Bingbot’ta bu bu etiketi anladığından kullanabilirsiniz.

Bing SEO

Bildiğiniz gibi Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), bir web sitesinin teknik ve içerik yönlerini iyileştirmeyi hedefleyen, içeriğin arama motoru tarayıcılarında daha kolay bulunmasını, alakalı ve daha erişilebilir olmasını sağlayan işlemlere verilen isimdir. Bing’te arama motoru optimizasyonu yapılırken beyaz şapka SEO tekniklerinin uygulanmasını ve kullanıcıları kandırmaya yönelik aşırı işlemlerden kaçınılmasını ister.

Bing SEO işlemlerinde aşağıdaki önerilerde bulunur;

Title Etiketi – Bunu kullanın ve title etiketinizde sayfa ile alakalı kelimeler tercih edin. Bing’in tavsiye ettiği başlıklar 65 karaktere kadar olmalıdır. Tüm sayfalarınız için başlıklarınız farklı olmalıdır.

Meta Açıklaması (Meta Description) Bir web sayfasının HTML kodlarının üst kısmına eklenen bir etikettir. Web sayfasının içeriğinin özet açıklaması olarak düşünülebilir. Bu arama sonuçlarındaki sıralamanızda bir etkiye sahip değildir. Genelde arama sonuçlarında görünen açıklama bölümü olarak olarak gösterilir. Doğru ve çekici meta açıklamalar eklemek arama yapan kullanıcıları çekeceğinden organik tıklama oranını artırabilir.meta etiketlerini kullanın ve kullandığınız meta etiketini title etiketinizin genişletilmiş hali gibi düşünerek hazırlayın. Meta etiketleriniz benzersiz, sayfanız ve title ile alakalı, gramer olarak doğru, 160 veya daha az karakterde olmalıdır.

Alt Etiketi web sitelerinde kullanılan görüntülerin içeriğini arama motorlarına ve görme engelli insanların kullandığı uygulamalara anlatabilmek için kullanılan html etiketidir. – Görsellerinizi arama motoru botlarının daha iyi anlayabilmesi için alt etiketlerini kullanın.

H Etiketleri – Hem kullanıcılarınızı hemde arama motoru botlarının sayfanızın içeriğini anlamalarına yardımcı olmak için H etiketlerini kullanmalısınız. H1 etiketi her sayfada sadece 1 kez kullanılmalıdır.

Dahili Bağlantılar – Web siteniz içindeki tüm sayfalara linkler ile erişilebildiğinden emin olun. Linkler ile ulaşılamayan ölü sayfalar bırakmayın. Ayrıca dahili bağlantıları içeriği ve hedeflediğiniz anahtar kelimeyi içeren metinler ile verin.

Örnek SEO sayfama vereceğim dahili bağlantıyı SEO kelimesinden veriyorum.

Dış Kaynaklara Bağlantılar – Dış bağlantıyı sadece güvendiğiniz kaynaklara verin. Çok fazla dış bağlantı vermekten kaçınmalısınız.

Sosyal Paylaşım – Sosyal paylaşım butonları ziyaretçilerin içeriğinizi kendi ağlarında paylaşmalarına teşvik eder.

XML Site Haritaları – Site haritalarını kurduğunuzdan ve güncel olduğundan emin olun

Sitede Gezinme – Kullanıcılarınız için temiz, basit, anlaşılır ve gezinmesi kolay siteler oluşturun.

URL Yapısı – URL yapısı basit ve URL’lerinizde mümkünse işaret karakterleri (#,$,% gibi) kullanmaktan kaçının.

Robots.txt – Site haritası gibi robots.txt dosyası kullandığınızdan emin olun. Bingbot’un robots.txt dosyanızdan Bingbot’a izin verildiğinden veya kısıtlamalar sokulmadığından emin olun.

İçerik Hiyerarşisi – İçeriğinizi ana sayfaya yakın tutmak için içeriğinizi yapılandırın.

Breadcrumb Navigasyon Breadcrumb yani Türkçe çevirisi ekmek kırıntısı ziyaretçilerin web sitenizi gezerken hangi sayfada olduklarını ve bu sayfaya gelirken izledikleri yolu gösteren navigasyondur. Örnek:

Breadcrumb (Ekmek Kırıntısı) Navigasyon
Breadcrumb (Ekmek Kırıntısı) Navigasyon

Zengin Medya – Web sitenize Java,Flash, Silverlight bağlantıları eklemekten kaçının.

Anahtar Kelime Yoğunlaşması – Sayfada hedeflediğiniz anahtar kelimeyi bir kaç kez kullanın. Anahtar kelimeye ek olarak farklı varyasyonlarını kullanmak faydalı olacaktır. Tabi bu işlemi yaparken anahtar kelime araştırması yapmalısınız. Bu kullanıcıların neyi nasıl aradığını bilmenizi ve SEO çalışmalarını yaparken çok daha planlı olmanızı sağlayacaktır.

404 Hataları – 404 hatasına düşen sayfalarınızı kontrol edin ve olmayan içeriklerinizin 404 kodu ile döndüğünden emin olun. Erişilemeyen sayfalarınızı 301 yönlendirmeleri ile yönlendirmekte faydalı olacaktır.

Site içi SEO tekniklerini anlattığım Site içi SEO sayfamı ziyaret etmeyi unutmayın.

Kötü SEO Teknikleri

Aşağıda anlattıklarım Bing tarafından kalitesiz siteler kategorisine girmenize sebep olacak uygulamalardır. Bunları uygulamak risklidir ve Bing cezaları almanıza sebep olabilir. Bing Web Yöneticisi Yönergeleri uygunsuz, manipülatör veya yanıltıcı davranışların en yaygın biçimlerinden bazılarını açıklar. Açıklamadığı ve Siyah Şapka SEO teknikleri olarak bilinen diğer kötü uygulamalara karşı sert yaptırımlar uygulamaktadır.

Bing Negatif SEO konusunda da oldukça iyidir. Negatif yada diğer adıyla anti SEO hakkında daha fazla bilgi için Negatif SEO makalemi inceleyebilirsiniz.

Ek olarak, Bing kullanıcıları bir arama yaptıktan sonra Bing üzerinden bir web sitesini şikayet edebilir veya kötüye kullanımı geri bildirim olarak gönderebilir. Bing’in yapılmamasını istediği SEO Teknikleri:

Gizleme

Gizleme, bir web sayfasının bir versiyonunu Bingbot gibi bir arama tarayıcısına ve diğerini normal ziyaretçilere gösterme uygulamasıdır. Kullanıcılara tarayıcılara göre farklı içerik göstermek spam taktiği olarak görülebilir ve web sitenizin sıralamasına zarar verebilir. Gizleme tekniği sitenizin Bing’ten çıkarılmasına yol açabilir.

Link Satın Alma, Link Spamlama

Kalitesiz ve organik olmayan linkler web sitelerine en çok zarar veren yollardan biridir. Ülkemizde halen backlink paketleri adı altında binlerce sosyal medya imleme, forum tanıtımı gibi organik olmayan backlinkler satılmaktadır. Bunlar evet backlink sayısını gerçekten arttırır ama o kadar kalitesizlerdir ki sitenizi yükselmesini bırakın arama motorlarında tamamen kaybolmasına bile sebep olur.

Bir web sitesinde gösterilen bağlantıların sayısını yapay olarak şişirmek, sitenizin Bing dizininden çıkarılmasına yol açabilir.

Sosyal Medya Programları

Tiwtter’daki otomatik takip gibi yollar, sosyal sitelerdeki takipçilerin büyümesini teşvik eder. Sizi takip eden veya izleyen herhangi birini takip ederek otomatik olarak çalışırlar. Fakat bu gibi yollar zamanla sahip olduğunuz takipçilerin sayısının sizi takip edenlerin sayısıyla hemen hemen aynı olduğu bir senaryo yaratır. Bu ise sizi arama motorları gözünde güçlü bir etkiye sahip olduğunuzu göstermez. Arama motorları insanlar gibi düşünmeye çalışır. Az takip etmeye karşın çok fazla takipçisi olan bir hesap daha güçlüdür.

Meta Yenileme Yönlendirmeleri

Bu meta etiketlere eklenen bir kod ile yapılır. Önceden hazırlanmış ve planlanmış bu kod ile kullanıcı web sitesinde belli bir süre kaldıktan sonra (Örnek: 15saniye) sayfa otomatik yenilenir veya kullanıcının isteği dışında farklı bir sayfaya geçiş yapar. Bu kullanıcıyı ve arama botlarını kandırmaktır ve uzun vadede hitlerin düşmesinden başka bir şeye fayda etmez.

Yinelenen İçerik

Aynı içeriği birden fazla URL’de çoğaltarak kullanmak Bing SEO açısından kötüdür. Bing zaman içinde bu URL’leri keşfedecek ve bazılarını spam olarak algılayacaktır. Buda sitenin kalite puanını düşürecektir. Bunun yerine gerçekten kullanıcılar için faydalı konuyu her yönüyle açıklayan içerikler oluşturmak çok daha faydalı olacaktır.

Anahtar Kelime Doldurma

Hala bunu yapan kaldı mı? Evet hala bunu yapan var! İçerikleri arama motorları için değil kullanıcılar için oluşturun. Kullanıcının okumadığı bir içeriğe arama motorları neden değer versin ki? Belli anahtar kelimeye odaklanmış, anahtar kelime ve varyasyonlarının defalarca geçtiği içerikler sizi Bing’te sıra kaybetmenin yanında uzun vade de ceza alıp dizinden atılmaya kadar giden bir yola sokar.

Yanıltıcı İşaretleme

Siteler, sayfalarıyla ilgili bilgileri iletmek için kabul edilen etiketleri veya schema.org işaretlemesi gibi işaretler kullandığında, bu doğru ve etiketlerin bulunduğu sayfayı temsil etmelidir. Belirli sitelerde işaretleme olmamalıdır. Etiketleri doğru ve yerinde kullanmalısınız.

İyi bir SEO Uzmanı olmak için oyunun kurallarını gerçekten iyi bilmek gerekir. Asıl oyun kurucu Google olsa bile Bing’te Yahoo ile işbirliği ile dikkate alınması gereken bir oyuncudur. Bing Kuralları ile web sitenizin üstlerde çıkması için yapmanız gerekenler konusunda fikir sahibi olduğunuzu düşünüyorum. Google SEO Kuralları makalemizi okumadıysanız ona da göz atabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi Bing’ kuralları da diğer arama motorları gibi beyaz şapka seo tekniklerini kapsıyor.

Yorumlarınız benim için çok değerli. Sormak istediğiniz sorularınız, makalede eklemeyi unuttuğumu düşündüğünüz bölümler için zaman ayırıp yorum yapmanızı rica ediyorum. Unutmayın bilgi paylaştıkça çoğalır.

SEO (Search Engine Optimization) hakkında güncel SEO makalelerimi okumak için SEO sayfamı hemen ziyaret edebilirsiniz.

Bing Web Master Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bing Web Master ya da Bing web yönetim aracı, Bing arama motoru tarafından ücretsiz olarak sunulan bir hizmet olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bing Web Master, Microsoft’un arama motoru Bing tarafından sunulan ücretsiz bir hizmet olarak karşımıza çıkmaktadır. Diğer adı ile Bing Web yönetim aracı olarak da karşımıza çıkabilir. Bu hizmet ile birlikte Bing dizinine site ekleme işlemleri ve daha fazlası bu alanda yapılmaktadır.

Bu hizmet ile birlikte sadece dizine site ekleme işlemi yapılmamaktadır. Bunun yanında web sitelerinin taraması ile birlikte indeksleme işlemleri de yapılmaktadır. Yine şu hizmetleri de bizlere sunmaktadır.

  • Site haritası oluşturma
  • Site haritası gönderme
  • Ping araçları
  • Web sitesine ait istatistikler
  • Yeni içerik ve topluluk ile ilgili sorunların çözülmesi

Bu hizmetler bilinen hizmetlerin başında gelmektedir. Bunların yanında daha birçok hizmet bu alanda mevcuttur.

Bing Web Master Özellikleri

Bing Web Master özellikleri de en çok merak edilen sorulardan biridir. Web yönetici merkezi sayesinde web sitesi yöneticileri verilere erişebilmektedir. Siteye ait hemen her türlü veri ve istatistik bu alanda bulunmaktadır. Bunun yanında diğer özellikleri ise şunlardır.

  • Sitede oluşabilecek olası sorunların web sitesi yöneticileri tarafından bulunmasını kolaylaştırır.
  • Backlink verilerine ulaşmayı sağlar.
  • Gelişmiş filtreleme özelliği bulunmaktadır.
  • Gelişmiş filtreleme ile birlikte site yöneticilerinin ihtiyaç duyduğu verilere ulaşmasını kolaylaştırır.
  • Site yöneticilerinin yeni anahtar kelimesi bulmasını ve kullanmasını sağlar. Bu olanak anahtar kelime arama aracı ile birlikte yapılmaktadır.
  • Site yöneticilerine giden bağlantılar hakkında bilgi vermektedir.
  • Site yöneticilerine verilerin sonuçlarını analiz etme imkanı sunmaktadır.
  • txt dosyasının uyumlu olup olmadığı kontrolünü sağlar.
  • İşaretleme doğrulayıcı ile birlikte sitenin w3c standartlarına uygun olup olmadığı kontrolü olanağını sunar.
  • Site haritasının doğru şekilde görüntülenip görüntülenmediğini kontrol eder.
  • Tüm bu hizmetler web sitesinin yöneticilerin daha iyi bir siteye sahip olmasını hedeflemektedir.

Bing web yönetim aracı ile birlikte elde edilen veriler ile birlikte kısa sürede sitenin iyileşmesi sağlanabilmekte ve daha fazla trafik oluşması sağlanabilmektedir. Bunun yanında pek çok sorunun da cevabı bu araç ile birlikte bulunmaktadır.

Bing’e Kayıt Özelliği

Bing, arama motorlarından bir tanesidir ve oldukça güçlüdür. Bing üzerinden pek çok işlem gerçekleştirebilirsiniz. Yapabileceğiniz işlemlerden biri de Bing’e kayıt işlemidir.

Bing Nedir?

Bing’e kayıt işlemine değinmeden önce Bing nedir sorusunun yanıtını verecek olursak, Bing bir arama motorudur. Her ne kadar arama motoru denildiği anda akla ilk olarak Google gelse de internet Google ile sınırlı değildir ve pek çok arama motoru bulunmaktadır. Teknolojinin gelişmesi ve internetin yaygınlaşması ile pek çok arama motoru geliştirilmiştir. Ancak bu arama motorlarından pek çoğu tercih edilmediği için bilinmemektedir. Bing ise arama motorları arasında en önemli olan arama motorlarından bir tanesidir.

Bir arama motoru olan Bing daha önce bilinen adıyla Live Search, Windows Live Search ya da MSN Search şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Bu arama motoru, Microsoft tarafından kullanıma sunulmuştur ve esasen 2009 yılından beridir hayatımızda yer almaktadır. Aynı zamanda Google’ın en büyük rakibidir fakat bu kendileri tarafından kabul edilmemektedir. Dünya üzerinde milyonlarca kişinin Bing kullandığı ve Bing’e kayıt olduğu bilinmektedir.

Bing Kayıt Özelliği

Bing’in pek çok özelliği bulunmaktadır. Bu özelliklerinden bir tanesi de Bing kayıt özelliğidir. Bu özellikle yalnızca Bing arama motorunda yer almamaktadır. Daha pek çok arama motorunda da kayıt özelliği bulunmaktadır. Arama motorlarının kayıt özelliği esasen kullanıcıların işini kolaylaştırmak adına gerçekleştirilen bir eylemdir.

Bing Kayıt Özelliği Ne İşe Yarar

Bing, diğer arama motorlarında olduğu gibi, kayıt özelliğine sahiptir ve buna göre, Bing kullanıcılarının Bing üzerinde gerçekleştirmiş olduğu her işlem kayıt altına alınmaktadır. Bu sayede Bing üzerinde bir kullanıcı yalnızca bir arama bile yapmış olsa, bir işlem yaptığında kayıt altına alınır ve daha sonra kullanıcı tekrar Bing’i açtığı zaman bunu karşısına çıkartarak kullanıcının o işlemi daha kolay bir şekilde gerçekleştirmesini sağlar.

Bing’in kayıt özelliği elbette yalnızca kullanıcıların işini kolaylaştırmamaktadır. Bu özellik aynı zamanda sitelerin de kullanıcılarına ulaşmasını kolaylaştırmaktadır. Çünkü bu özellik sayesinde bir kullanıcının yapmış olduğu aramanın benzeri sonuçlar da kişinin karşısına çıkmaktadır. Örnek üzerinden gidecek olursak, kişi bir arama yapmışsa ve bir siteyi ziyaret etmişse, benzeri siteler ve benzeri ürünler de Bing kayıt sayesinde kişinin karşısına çıkacaktır.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Makaleler

İlginizi Çekebilir

SEO Fiyat Teklifi Al

Web sitenizin Google sıralamalarında yükselmeye başlamasını istiyorsanız hemen bizden “SEO Teklifi” alın. Başarılı sonuçlar elde etmek için SEOLOG’un uzmanlığına güvenin.

SEO_Teklifi_Popup_Form