SEOLOG-29-EKIM-LOGO

2019 da Mobil Dünyada Hayatımıza Girecek 2 Yeni Teknoloji

2019 da Mobil Dünyada Hayatımıza Girecek 2 Yeni Teknoloji

2019 da Mobil Dünyada Hayatımıza Girecek 2 Yeni Teknoloji Nedir?

Çok hızlı bir şekilde gelişen, bırakın sektörün dışındakilerini sektör içindeki kişilerin bile bu hıza yetişemediği teknolojik bir çağda yaşıyoruz. Teknolojik gelişmelerin bu kadar hızlı olması hayatı yaşama ve tüketme hızımızı da maalesef belirliyor. Birkaç gün sonra yepyeni bir yıla gireceğiz ve hep birlikte Hoş Geldin 2019 diyeceğiz…

Peki 2019 yılında mobil dünyada bizi neler bekliyor?

Öncelikle en büyük gelişme cep telefonlarında bekliyoruz. Bunun en büyük sebebi geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan katlanabilir telefon ekranları ve 5G teknolojisi

Katlanır Ekranlar

Bildiğiniz gibi cep telefonlarının ilk icadından beri en hızlı ilerlemesini boyutlarını küçülterek yaptı. Bir cep telefonu ne kadar küçükse ve üzerinde ne kadar tuş varsa o kadar pahalı ve kaliteliydi izlenimi veriyordu.

Fakat cep telefonları akıllanmaya başladıkça bu sefer kullanıcıların ekrana duydukları ihtiyaç artmaya başladı. Bu ihtiyacı karşılamak için yapılan hamle ise telefonların üzerindeki tuşları sayısını azaltmak oldu ve bir anda karşımızda iPhone’u bulduk. Kocaman bir ekran ve ortada tek bir tuş… Sadece yeni bir model değil, bildiğimiz tüm telefon alışkanlıklarımızı değiştiren bir model…

Kullandığımız telefonlar geliştikçe hayatımıza tablet adı verilen yepyeni bir ürün girdi tabletler ile tanıştık. İşte 2019 yılında ise bu iki teknolojik ürünü bir araya getirecek katlanır akıllı telefonları daha fazla görmeyi bekliyoruz.

Normalde bir akıllı telefon görüntüsünde olan fakat defter gibi açıldığında tablet olacak modelleri 2019 yılında daha sık göreceğiz.

Daha önce lansmanı yapılan FlexPai, esnek ekranlı, mobil telefon ve tabletin bir kombinasyonu olan dünyanın ilk ticari katlanabilir akıllı telefonu oldu ve Resmi olarak 31 Ekim 2018 ‘de Pekin’de satışa sunuldu.

Büyük üreticiler arasında ise ilk olarak Güney Koreli üretici Samsung tarafında karşımıza çıkmasını beklediğimiz bu yeni teknolojik ürün, Apple tarafında 2020 belki 2021 yılından önce çıkarılabileceğini tahmin etmiyoruz. Samsung geçtiğimiz günlerde yaptığı bir lansmanda Galaxy F modelini ucundan da olsa biraz gösterdi.

Samsung Galaxy F

Infinity Flex adı verilen bir ekran teknolojisi üzerine kurulan ve Samsung’ un ilk katlanır ekranlı telefonu olması beklenen modeli 7,3 inç ve 4,6 inç iki adet ekrana sahip olacak. 4.6” boyutlarındaki ekran dışta, 7,3” boyutlarındaki ekran ise içte olacak.

5G destekli olması beklenen modelin tahmini fiyatı ise 2.500$ civarlarında olması bekleniyor. Bu ürün ülkemize gelir mi? Gelirse ne kadar olur onu şimdilik düşünmeye gerek görmüyorum.

5G Teknolojisi

2019 yılında 5G teknolojisi piyasaya çıkıyor ve bu teknoloji mobilde inanılmaz hızları vaat ediyor. 5G içindeki G generation kelimesinin kısaltılmasıdır. Türkçeleştirirsek “Nesil” anlamına geliyor ve bu teknolojinin 5. Nesil anlamına geliyor.

Şu an kullandığımız 4G LTE ile en büyük farkı aktarım hızında karşımıza çıkacak. Şu an kullandığımız 4G saniyede 1gigabit hızındayken, 5G ise saniyede 10Gigiabit hızlarında olacak. Tabi ki dış etkenler yüzünden bu hızları stabil olarak almamız imkansız. Yeni bir teknoloji olan 5G ile sadece kullandığımız telefonlar değil internet kullanan birçok teknolojik ürün etkilenecek.

www.sektorumdergisi.com/2019da-mobil-dunyada-hayatimiza-girecek-2-yeni-teknoloji/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Makaleler

İlginizi Çekebilir

SEO Fiyat Teklifi Al

Web sitenizin Google sıralamalarında yükselmeye başlamasını istiyorsanız hemen bizden “SEO Teklifi” alın. Başarılı sonuçlar elde etmek için SEOLOG’un uzmanlığına güvenin.

SEO_Teklifi_Popup_Form