Seolog Foother Logo

Footer Backlink

Geçmişten bu yana arama motoru optimizasyonuyla ilgilenenlerin en aşina olduğu konu geri bağlantılardır. Çünkü kriterleri o kadar sıklıkla evrimleşiyor ki gündemdeki yerini hiçbir zaman yitirmiyor. Dün üst sıralara sıçratan bir çalışma, bugün zararlı olabiliyor. Tıpkı footer backlink gibi. Altbilgi olarak Türkçeye çevrilebilen bu bağlantı çeşidi, bir zamanların en popüler terimiydi. Sıklıkla bu bağlantı çeşidi kullanılıyordu ve hızla verim alınıyordu. Elbette hızlı dezenformasyon bu konuya da uzandı ve artık çok dikkatli olunması gereken bir hale geldi.

Bu bağlantı çeşidine bir Blog sayfasında gezi yazısı okurken sayısız otel bağlantısı şeklinde karşılaşmışsınızdır. Çünkü geçmişte sıklıkla kullanılan yöntemlerden biriydi. Kelime anlamı olarak alttaki ya da alt bilgi olarak adlandırılabiliyor. Footer Backlink bir sayfadaki içerikten kendi sitenize aldığınız bağlantıları ifade etmekte kullanılıyor. Şimdilerde bağlantı sayısı önem arz etse de bu tür bağlantılarda ne kadar çok bağlantı varsa o kadar iyi sonuç veriyordu. İyi sonuç, herkesin iştahını o kadar çok kabarttı ki alakalı alakasız birçok siteden sayısız geri bağlantı sağanağı başladı. Bu da kısa sürede algoritmaların değişmesine neden oldu. Dolayısıyla şimdilerde etkisini yitirdi. Çünkü sağanak şeklindeki bu bağlantılar artık spam bağlantılarla eşdeğer tutuluyor.

Geri bağlantıların evrimleşmesinin en güzel örnekleri footer backlink türleri incelendiğinde görülebiliyor. Bir dönemin popüleri olan bu sistem, şimdilerin ıskartası… Çünkü geri bağlantılarda sayıdan çok kalite ön plana çıkıyor. Buradaki kalite, kullanıcıya sunulan deneyimin kalitesiyle doğru orantılı. Çünkü arama motorları geri bağlantıların bir referans verme mantığı ile doğal yollarla işlemesini istiyor. Dolayısıyla sadece bir içerikten sayısız bağlantı gönderilmesi spamla eşdeğer tutulduğundan kullanımı dikkatli yapılmalıdır.
Eğer bir içerikte footer backlink kullanacaksanız, bunun sonuçlarını hesaplamalısınız. “Ne kadar çok bağlantı o kadar iyi sonuç” mantığının artık işlemediğini bilmelisiniz. Bunun yerine daha doğal görünen, az ama etkili ve kaliteli bağlantılara yönelmelisiniz. Geri bağlantı uygulamalarında doğal ya da doğala en yakın sonuçlara odaklanmalısınız. Çünkü iyi sonuç için çıkılan yolun sonu spamla sonuçlanabiliyor.

 

Ekrem Karataş
Ekrem Karataş

Merhaba, ben Ekrem Karataş. 1980 yılında güzel şehrimiz Kahramanmaraş'ta doğdum ve bugün iki harika çocuğun gururlu babasıyım. İş hayatıma 1999 yılında, firmalara web tasarımı yaparak başladım. O zamanlar internet ve dijital teknolojiler yeni yeni popülerleşiyordu ve ben de bu yenilikçi dünyanın bir parçası olmak istedim.

Zamanla, web tasarımı yeteneklerimi genişleterek yazılım ve web programlama konularında uzmanlaştım. Bu süreçte, birçok farklı sektörde çalışma fırsatı buldum. E-ticaret sektörü bu alanlardan biriydi ve burada çok değerli tecrübeler edindim. Bu tecrübeler, benim dijital dünyayı daha iyi anlamamı ve sektörün ihtiyaçlarını daha iyi görmemi sağladı.

10 yıldan fazla bir süredir SEO ve dijital pazarlama konularında kurumsal müşterilerimize hizmet veriyoruz. Bu alanda edindiğim bilgi ve tecrübeler, hem benim hem de çalıştığımız markaların büyümesine yardımcı oldu. Dijital pazarlamanın gücünü ve önemini ilk elden deneyimleyerek, sektördeki gelişmeleri yakından takip etmeye ve müşterilerimize en iyi hizmeti sunmaya devam ediyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Makaleler

İlginizi Çekebilir