SSL Sertifikası (Https)
SSL Sertifikası (Https) Site Güvenliği İçin Olmazsa Olmaz
Kullanıcı ile şifreli bağlanmayı sağlayan SSL sertifikası sadece şifreli bağlanmayı değil daha birçok konuda güvenliği sağlamaktadır.
SSL (Secure Sockets Layer) Türkçesi güvenli giriş katmanı anlamına gelmektedir. Sitenin kullanıcı ile şifreli bağlantı kurmasını sağlar. Bunun yanında sitenin kimlik doğrulaması gibi durumları da yerine getirmektedir. Dijital bir güvenlik sertifikası olarak karşımıza çıkmaktadır. Site üzerinde yer alan kullanıcı bilgilerinin başka kişi ya da kişilerin eline geçmesini engeller. Gerekli bilgileri site sunucularına erimesi işlemini gerçekleştirir. Siteler de özellikle şu bilgilerin korunmasını sağlar.
- Kredi kartı bilgileri
- Kişisel bilgileri
- İletişim bilgilerini
- Kimlik bilgilerini
Bu bilgi ve daha fazlasının farklı şahısların eline geçmemesi için çalışır.
SSL (Secure Sockets Layer) Sertifikası Nedir?
SSL (Secure Sockets Layer) sertifikası nedir sorusu da oldukça merak edilen sorular arasında yer almaktadır. SSL sertifikası sitenin güvenli olup olmadığını bizlere gösterir. Bunun için bakılması gereken yer adres çubuğundadır. Adres çubuğunda http yazan yerde https yazması SSL (Secure Sockets Layer) sertifikasının var olduğunu göstermektedir. Zaten sonunda bulunan s harfi safe yani güvenlik anlamına gelmektedir.
Bu bilgilere ek olarak şu bilgileri vermek gerekir. SSL gizliliğin sağlanması ve bilgi transferlerinin gizliliğini sağlamak için Netscape tarafından geliştirilmiş bir güvenlik protokolü olarak karşımıza çımmaktadır.
Temelde tüm SSL (Secure Sockets Layer) sertifikası güvenlik amacı için oluşturulmaktadır. Ancak farklı kullanım alanları ile karşımıza farklı SSL (Secure Sockets Layer) sertifikaları çıkmaktadır. Bunun yanında tekil internet kullanıcıları için TrustSafe, E-Tuğra ve Rapid SSL sertifikaları uygun iken farklı kullanım amacı olan siteler için farklı sertifikalar kullanılmalıdır.
Tüm bunların yanında SSL sertifikaları Google için önemli bir sertifika olarak karşımıza çıkmaktadır. Sayfanın yükselmesi için şart olmasa bile olması gereken bir husustur.
SSL (Secure Sockets Layer) Sertifikası Özellikleri Nelerdir?
SSL (Secure Sockets Layer) sertifikası özellikleri nelerdir sorusu da oldukça merak edilen sorulardan biridir. Bu soruya şu şekilde cevap vermek mümkündür.
- Gizlilik ve güvenliği sağlar.
- Site ve kullanıcı arasında ki mesajları şifreler.
- Dokümanlar için arşiv oluşturur.
Bunlar bilinen en basit özellikleri olmakla beraber daha birçok özellik karşımıza çıkmaktadır.
Bir cevap yazın