SEOLOG-29-EKIM-LOGO

Domain Otoritesi

Domain Otoritesi

Domain Otoritesi (DA – Domain Authority)

Dijital dünyada yer almak için sadece iyi bir alan adı seçimi yeterli değil. Burada asıl olan isimden daha çok sitenin içeriğidir. Çünkü, internet bugüne gelinceye kadar bazı kurallar oluşturdu. Bulunabilme, kolay ulaşılabilme gibi her site sahibinin istediği özellikler bazı kurallara uymakla mümkün. Bu kurallar dizisi yerine getirildiğinde domain otoritesi (DA – Domain Authority) yükseliyor. Bu skor ne kadar yüksekse arama sonuç sayfalarında yukarılara çıkmak o kadar garanti oluyor.

Domain Otoritesi (DA – Domain Authority) Nedir?

İnternet, insanoğluna ölçülebilir somut veriler sunuyor. Bu veriler, kullanıcı deneyimlerini iyileştirmek için kullanılıyor. Birçok uygulama, bu verilerin analiz edilmesi ile hayata geçiyor. Birçok veriyi analiz ederek insanlığa sunan MOZ, 2004 yılında bir skor sistemi geliştirdi. Web sayfasının içeriği, güncelleme sıklığı, optimizasyonların doğruluğu gibi birçok değişkeni analiz etti. Bu analiz ile ortaya çıkan skor, arama sonuçlarına etki eden domain otoritesi (DA – Domain Authority) yükselmesini sağlıyor.

Bu yükselme, bir web sayfası için hayati değerdedir. Çünkü arama motoru botları bu skora çok önem veriyor. Sıralama da buna göre belirlenemiyor. Skoru ölçmek için çeşitli araçlar kullanılıyor. Ayrıca düşük olan skoru yükseltmek için çalışma yapılması gerekiyor.

Domain Otoritesi (DA – Domain Authority) ve SEO İlişkisi Nedir?

Arama motoru optimizasyonları içinde “otorite” geçen terimler vardır. Bunlardan biri domain otoritesi (DA – Domain Authority) diğeri de sayfa otoritesidir (PA – Page Authority). Bu iki kavram birbirine yakın ama farklıdır. Sayfa otoritesi sadece bir sayfanın skorunu belirler. Ancak alan adının otoritesini belirleyen skor tüm siteyi etkiliyor. Özellikle SEO çalışmalarında bu konu en önemli bileşenlerden biri olarak değerlendiriliyor.

Eğer otorite düşükse hızla yükseltmek için bazı çalışmalar yapılması gerekiyor. Bir SEO uzmanı, her site için ayrı bir röntgen çeker. Her siteye ayrı reçete hazırlar. Ancak temelde şunlara dikkat edilmelidir:

  • İçerik kalitesi: İçerik, SEO’nun en temel ögesidir. Bu nedenle benzersiz ve kaliteli olması şarttır.
  • İçerik optimizasyonu: Anahtar kelimelerin seçimi, dağılımı ve sayısı, permalink, meta tag ve görseller tüm kurallara uymalıdır.
  • Bağlantılar: Özellikle sayfa içi ve dışı bağlantıların dikkatlice yapılması gerekiyor.
  • Güncelleme sıklığı: Durağan siteler geride kalmaya mahkumdur. Çünkü güncellik, dijital dünyada hayat kurtarır.

Bu nedenle domain otoritesi (DA – Domain Authority) için güncel kalın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Makaleler

İlginizi Çekebilir

SEO Fiyat Teklifi Al

Web sitenizin Google sıralamalarında yükselmeye başlamasını istiyorsanız hemen bizden “SEO Teklifi” alın. Başarılı sonuçlar elde etmek için SEOLOG’un uzmanlığına güvenin.

SEO_Teklifi_Popup_Form